Siirtyminen moderniin Optimizely DXP

Hero mask

Miksi kannattaa siirtyä Optimizely DXP:hen?

Optimizelyn tuotekehityspanostukset ovat olleet viime vuosina Optimizely DXP:ssä (Digital Experience Platform) ja näin ollen suurin osa Optimizelyn CMS-asiakkaista on siirtynyt siihen. DXP:hen sisältyy lisenssi, hosting elastisella skaalautuvuudella, dynaaminen sivustohaku, CDN ja monta muuta palvelua – kaikki yhdessä paketissa. Olemme suunnitelleet ja toteuttaneet näitä migraatioprojekteja useille asiakkaillemme.

Kokeneena Optimizely-kumppanina suosittelemme organisaatioita vaihtamaan Optimizely DXP:hen, jolloin saadaan ylivoimaisia etuja. DXP tarjoaa korkean käytettävyyden ja suorituskyvyn, integroidut tekoälyominaisuudet ja yhtenäisen työnkulun, joka virtaviivaistaa sisällön luomista, mukauttamista ja kokeilua.

Optimizely DXP:hen siirtyminen käytännössä

Projekti käynnistyy luonnollisesti suunnittelulla. Tässä vaiheessa asiakas tekee yleensä myös lopullisen päätöksen DXP-lisenssin tasosta, jossa muuttujina ovat mm. sivulatauskerrat per vuosi sekä SLA-taso.

Lisenssin hankkimisen ja teknisen suunnittelun jälkeen järjestetään yhteinen onboarding-palaveri, johon osallistuu asiakasorganisaation henkilöitä, Kraftvaerkilta ainakin projektipäällikkö ja arkkitehti sekä Optimizelyn tiimin jäsenet. Käymme palaverissa läpi kaiken, mikä on tärkeää asiakkaan digitaalisen palvelun kannalta. Saamme pääsyn DXP-ympäristöihin (testing, pre-production ja production, joissa työskentelemme) ja Optimizely DXP:n itsepalveluportaaliin sekä saamme tiedot integraatiopisteistä ja avaimista, joita käytämme asiakkaan ratkaisun asentamisessa ja julkaisussa Optimizelyn ympäristöihin.

Lisäksi Optimizely pystyy tarjoamaan myös Cloud Accelerator -paketin, joka sisältää lisätukea ja koulutusta siitä, kuinka työskennellä DXP:n kanssa.

Teknisen suunnittelun aikana tarkastelemme myös integraatioita ja niiden vaikutuksia, kuten pitääkö palomuureja avata ja onko meidän otettava huomioon tietoturvan suhteen jotain erityistä. Tarkistamme myös, onko sovelluksen koodi mukautettu pilveen, ja aloitamme prosessin niiden URL-osoitteiden siirtämiseksi.

  • Tekninen osuus eli varsinainen migraatiovaihe

    Koodi, tietokanta ja digitaalinen omaisuus siirretään ja mukautetaan pilveen. Siirtyessämme siirtovaiheeseen aloitamme käytännön työn. Asennamme verkkosivuston, siirrämme koodin ja siirrämme digitaalisen omaisuuden eli kuvat, pdf:t, videot ja muut palveluun liittyvät tiedostot.

    Käymme myös läpi teknisen ratkaisun tunnistaaksemme mahdolliset osat, jotka eivät tue pilvikäyttöä, ja varmistamme Optimizely-versiot (CMS, Find eli Search ja Navigation) pilven tuen vahvistamiseksi. Lisäksi teemme koodiin muokkauksia (tapahtumien hallinta, ja tallennus) ja tarkistamme asiakkaan lisenssityypin. Yksi tärkeä vaihe on myös varmistaa vanhan lisenssin voimassaolo ja peruminen viimeistään projektin jälkeen, jotta asiakkaalle ei jää päällekkäisiä kustannuksia.

    Käymme projektin aikana läpi myös tuotantopäivitysten toimintatavat ja vastuut. Nykyään tämä prosessi on suurelta osin automatisoitu. Kun kehittäjä on valmis ja testaamme, että kaikki toimii, hän painaa nappia, ja koodi siirretään automaattisesti DXP:lle. Tämä varmistaa turvallisuuden, koska tiedostojen siirtämisessä kehitysympäristöstä tuotantoympäristöön ei ole manuaalisia toimenpiteitä.

  • Testaus ja viimeistely

    Migraatioprojektissa on tärkeää varata riittävästi aikaa testaus- ja validointivaiheelle. Näin varmistamme yhdessä, että palvelu toimii edelleen odotetulla tavalla. Molemmat osapuolet testaavat tärkeimmät toiminnallisuudet. Varmistamme, että integraatiot toimivat edelleen suunnitellusti. Sisällöntuottajat käyvät läpi sisällön tuotantoon ja julkaisuun liittyvät prosessit ja näin varmistamme mm. käyttöoikeuksien toimimisen.

    Migraation myötä verkkotunnukset muuttuvat ja niiden hallinta tulee varmistaa sekä Optimizelyn että DNS-nimipalvelun tarjoajan kanssa. Optimizelyllä on selkeä go-live -suunnitelma, jonka osana varmistetaan, että asiakkaan käyttämä verkkotunnus ja URL-osoitteet toimivat, kun migraatio menee liveksi.

  • Liveksi uudella DXP:llä

    Lopuksi siirretään viimeisin sisältö uuteen DXP-ympäristöön. Projektin kesto on yleensä noin pari kuukautta, joten sinä aikana sivustoon tai verkkokauppaan on varmasti tullut sisältöpäivityksiä. Tämän vuoksi sisältö synkronoidaan vielä kertaalleen ja varmistetaan sen olevan ajan tasalla juuri sillä hetkellä, jolloin menemme liveksi.

  • Toimenpiteiden läpikäynti / tarkistuslistat

    Tämä vaihe on erittäin tärkeä ja käymmekin huolella läpi erilaiset tarkistuslistat. Optimizelyllä on valmiit listat tarvittavista toimenpiteistä, jotka he käyvät läpi ja varmistavat. Toimenpiteisiin kuuluvat mm. valvonnan, välimuistin hallinnan, sisällönjakeluverkon ja varmuuskopioinnin toimivuus sekä DNS-asetusten määrittäminen. Optimizely antaa myös meille ja asiakkaalle joukon asioita tarkistettavaksi. Osaavana ja aktiivisena kumppanina meillä on lisäksi tietyt asiat, joiden toimivuuden varmistamme aina projektin viime metreillä.

    Kun kaikki tarkistuslistat on käyty läpi, tehdään virallinen päätös siitä, että siirrytään liveksi ja tehdään DNS-uudelleen ohjaukset.

Joustava yhteistyömalli

Sovimme jokaisen asiakkaan kanssa heille parhaiten sopivasta yhteistyömallista. Kokemuksemme mukaan sivuston jatkokehitys on DXP:llä sujuvaa ja vastuut selkeämmät, kun voimme kumppanina hoitaa kattavammin asiat asiakkaan puolesta Optimizelyn kanssa.